سروده‌ای از آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام  

آیت الله صافی گلپایگانی

 

خوش آن نسیم كه مى‌آید از كنار بقیع

خوشا هواى روان‌بخش و مُشكبار بقیع

 

فرشتگان ز زمین مى‌برند سوى بهشت

براى غالیه‌ی حوریان غبار بقیع

 

اگر كه طور تجلّى ز صدق مى‌طلبى

بیا به گلشن روحانى دیار بقیع

 

دریغ و درد كه از ظلم دشمنان خدا

خراب شد همه آثار بی‌شمار بقیع


موضوعات مرتبط: قرآن ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 23 مرداد 1393برچسب:, | 10:31 | نویسنده : مهدي مهدوي |

 

سروده‌ای از آیت الله صافی گلپایگانی به مناسبت سالروز تخریب قبور ائمه بقیع علیهم السلام  

آیت الله صافی گلپایگانی

 

خوش آن نسیم كه مى‌آید از كنار بقیع

خوشا هواى روان‌بخش و مُشكبار بقیع

 

فرشتگان ز زمین مى‌برند سوى بهشت

براى غالیه‌ی حوریان غبار بقیع

 

اگر كه طور تجلّى ز صدق مى‌طلبى

بیا به گلشن روحانى دیار بقیع

 

دریغ و درد كه از ظلم دشمنان خدا

خراب شد همه آثار بی‌شمار بقیع


موضوعات مرتبط: قرآن ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 23 مرداد 1393برچسب:, | 10:31 | نویسنده : مهدي مهدوي |

 

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله: إذا ... أرضَعَت كانَ لَها بِكُلِّ مَصَّةٍ كَعِدلِ عِتقِ مُحَرَّرٍ مِن وُلدِ إسماعیلَ، فَإِذا فَرَغَت مِن رَضاعِهِ ضَرَبَ مَلَكٌ عَلى جَنبِها، و قالَ: اِستَأنِفِی العَمَلَ؛ فَقَد غُفِرَ لَكِ.

پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمود: هنگامى كه زنْ ... شیر بدهد، در هر بار مَك زدن كودك، پاداش آزاد كردن یكى از فرزندان اسماعیل علیه السلام براى اوست و آن گاه كه شیر دادن تمام شود، فرشته اى بر پهلوى او مى زند و مى گوید: «عمل را از نو آغاز كن كه بى تردید، آمرزیده شدى».

 


موضوعات مرتبط: قرآن ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 23 مرداد 1393برچسب:, | 10:30 | نویسنده : مهدي مهدوي |



الإمامُ الصّادقُ علیه السلام : إنّ صَدَقَةَ اللیلِ تُطفِئُ غَضَبَ الرَّبِّ، و تَمحُو الذَّنبَ العَظیمَ، و تُهَوِّنُ الحِسابَ، و صَدَقةَ النَّهارِ تُثمِرُ المالَ، و تَزِیدُ فی العُمرِ .

امام صادق علیه السلام فرمود : صدقه شبانه ، خشم پروردگار را فرو مى نشاند و گناه بزرگ را پاک مى كند و حساب را آسان مى گرداند، و صدقه روزانه، مال و ثروت را به بار مى نشاند و عمر را زیاد مى كند .

[بحار الأنوار : 96/125/39 .]


موضوعات مرتبط: قرآن ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 23 مرداد 1393برچسب:, | 10:30 | نویسنده : مهدي مهدوي |

 

 
مثبت
 

 

 

از دیدگاه امام علی علیه السلام از توان‌مندی‌های بسیار عظیم انسان که دربر دارنده موفقیت1، مایه آرامش قلب و روان2، عامل جلب محبت دیگران3می‌باشد؛ حُسن ظن(خوش بینی) است. این فضیلت ملکه‌ای است که از سلامت روان ناشی می‌شود و هر که دارای این ملکه باشد جز خیر چیزی نمی‌بیند و می‌انگارد جز خیر و نیکی وجود ندارد مگر اینکه خلاف آن برایش ثابت گردد. افراد خوش بین، کمتر به بیماری‌های روانی مانند افسردگی و اضطراب مبتلا می‌شوند و در واقع، مهم‌ترین عارضه بدبینی افسردگی است.

 

بنابراین می‌توان با استفاده از این توان‌مندی در افراد بزرگسال، افسردگی در آنان را کاهش داد و با رشد آن در کودکان، آنان را در برابر افسردگی ایمن سازی کرد.4 امام علی علیه السلام نیز مکرراً مثبت اندیشی را عاملی در کاهش اندوه‌ و ناراحتی انسان‌ها بر می‌شمارند.5 افراد خوش‌بین سلامت جسمانی بیشتری نسبت به افراد بدبین دارند. کاتری و همکاران تأثیر خوش‌بینی، بدبینی و اضطراب صفتی را بر سطوح فشار خون و سطح خلق مورد پژوهش قرار دادند. نتایج نشان داد که افراد بدبین سطوح بالاتری از بیماری فشار خون را دارند و احساس منفی‌تری نسبت به افراد خوش بین نشان می‌دهند.6

 

باید گفت والاترین نوع حسن ظن در انسان ها حسن ظن به خود است زیرا داشتن حُسن ظن به خود از والاترین مواهبی است که پیشرفت و موفقیت انسان جز با آن به دست نمی‌آید. انسان اعجوبه روزگار، جانشین خدا، مسجود فرشتگان، امین خداوند و... است و به خاطر این امتیاز می‌تواند به هر چیز وصف ناپذیری دست بیابد. پس در این موقع حُسن ظن نسبت به خود و آگاهی از این مسائل و امیدواریش به امکان رسیدن به درجات بالا، او را به عمل بدان‌ها بر می‌انگیزد تا اینکه بدانچه خواسته است برسد، بلکه به مراتب عالی ای برسد که در تصورش هم نمی‌گنجد. این نوع از حُسن ظن موجب کمال انسان و رسیدن به اوج قلّه پیروزی و سعادت دو دنیا می‌گردد. وجود حُسن ظن انسان‌ها نسبت به خود در وجودشان باعث می‌گردد که نمی‌ تواند بگوید که نمی‌توانم، امکان ندارد و... بلکه می‌گوید اگر بخواهم، خواهم توانست. انسان با این حُسن ظن می‌تواند عالم را تسخیر کند. امام علی علیه السلام همواره انسان را به داشتن حُسن ظن نسبت به خویش و شناختن کراماتی که خداوند نصیب انسان کرده فرا می‌خواندند. و انسان‌ها را ترغیب می‌کردند که به ویژگی‌های مثبت خویش توجه کنند و ارزش و منزلت خویش را بشناسند. ایشان می‌فرماید:

 

من كَرُمَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ هَانَتْ عَلَیْهِ شَهَوَاتُهُ.7

 
باید گفت داشتن نگرش مثبت به خود و دیگران نه تنها عامل پیشرفت انسان می شود بلکه مهم تر از همه عامل آرامش روان انسان ها است. مسئله ای که همه دنیا امروزه برای رسیدن به آن در تلاش اند. و چه زیبا می توان به این مهم دست یافت با آموختن درست فکر کردن در زندگی .....
 

 

و هر كه خود را بزرگوار دید شهوت هایش در دیده وى خوار گردید.

ابن میثم در شرح سخن گهربار امام می‌گوید: كه شه‏وتهای نفسانی  دشمن انسانند، احترام یكى باعث خوار داشتن دیگرى است پس هر كس نفس خود را گرامى بدارد، آن را از عذاب خدا حفظ و حمایت مى‏كند، و این خود باعث خوار ساختن شهوت و بى‏اعتنایى به آن است، زیرا هواى نفس خلاف آن را خواستار است8.

 

نه تنها حسن ظ


موضوعات مرتبط: قرآن ، ،
برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 23 مرداد 1393برچسب:, | 10:28 | نویسنده : مهدي مهدوي |
جدول سحرآمیز بنیامین فرانکلین
 

بنیامین فرانکلین (Benjamin Franklin) در سال ۱۷۰۶ میلادی در بوستون، ماساچوست آمریکا به دنیا آمد. او یک دیپلمات، دانشمند، سیاستمدار و صاحب چاپخانه بود. شهرت او بیشتر به دلیل کارهایی است که در زمینه برق انجام داد و برقگیر را اختراع کرد. فرانکلین در سال ۱۷۹۰ درگذشت. او هرگز تا پایان عمر ۸۴ ساله اش دست از پژوهش در زمینه های علمی بر نداشت و به دنبال کشف یا اختراع بود. یکی از سرگرمی های این دانشمند بزرگ طرح جدول های سحرآمیز ریاضی بود. جدولی که در زیر مشاهده می شود یکی از جدول های سحرآمیز اوست. فرانکلین برای طرح این جدول از عدد های پی در پی ۱ تا ۶۴ استفاده کرده است:

 

 

45

36

29

20

13

4

61

52

19

30

35

46

51

62

3

14

44

37

28

21

12

5

60

53

22

27

38

43

54

59

6

11

42

39

26

23

10

7

58

55

24

25

40

41

56

57

8

9

47

34

31

18

15

2

63

50

17

32

33

48

49

64

1

16

از شگفتی های این جدول سحرآمیز این است که حاصل جمع هشت عدد هر ردیف افقی یا هر ستون عمودی ۲۶۰ است. تفاوت جدول فرانکلین با جدول های سحرآمیز دیگر در این است که حاصل جمع اعداد هر یک از قطر های آن برابر با حاصل جمع هر ردیف یا هر ستون جدول نیست ولی این جدول شگفتی های دیگری داد که آن را بسیار سحر آمیز کرده است.

حاصل جمع هر مستطیل ۴*۲ و ۲*۴ دلخواه برابر ۲۶۰ است.

حاصل جمع اعداد درون هر دو مربع ۲*۲ دلخواه برابر ۲۶۰ است.

اگر اعداد درون مربع ۲*۲ موجود در ستون وسطی را با دو مستطیل ۱*۲ موجود در همان ردیف با یک ستون فاصله از طرفین با هم جمع کنیم حاصل باز هم ۲۶۰ خواهد بود . این قاعده به صورت عمودی نیز برقرار است.

به نظر می رسد حالات مشابه دیگری هم وجود داشته باشد که با بررسی و تفحص بیشتر می توان به آنها دست یافت.

آیا شما می توانید روابط دیگری در این جدول پیدا کنید؟

 

 

در پایان این پست، سخنی از مبتکر این جدول سحرآمیز را برای شما درج می کنیم:

«اگر می خواهی پس از مرگ فراموش نشوی، یا چیزی بنویس که قابل خواندن باشد یا کاری کن که قابل نوشتن باشد.»


موضوعات مرتبط: رياضي ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 4 مرداد 1393برچسب:, | 12:22 | نویسنده : مهدي مهدوي |

عجیب‌ترین جمله در زبان انگلیسی!!!

این جمله با کلمه ای یک حرفی آغاز می شود٬ کلمه دوم دو حرفی است٬‌ سوم سه حرفی، چهارم چهار حرفی تا بیستمین کلمه بیست حرفی:


I do not know where family doctors acquired illegibly perplexing handwriting nevertheless, extraordinary pharmaceutical intellectuality counterbalancing indecipherability, transcendentalizes intercommunications incomprehensibleness


ترجمه ی جمله :
نمیدانم این دکترهای خانوادگی این دست خطهای گیج کننده را از کجا کسب می کنند. با این حال سواد پزشکی انها غیر قابل کشف بودن این دست خط ها را جبران کرده است.


موضوعات مرتبط: رياضي ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 4 مرداد 1393برچسب:, | 12:18 | نویسنده : مهدي مهدوي |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.