زندگينامه حضرت مهدي(ع)

 


 

ولادت
ولادت حضرت مهدي صاحب الزمان ( ع ) در شب جمعه ، نيمه شعبان سال 255يا 256هجري بود پس از اينكه دو قرن و اندي از هجرت پيامبر ( ص ) گذشت ، و امامت به امام دهم حضرت هادي ( ع ) و امام يازدهم حضرت عسكري ( ع ) رسيد ، كم كم در بين فرمانروايان و دستگاه حكومت جبار ، نگراني هايي پديد آمد . علت آن اخبار و احاديثي بود كه در آنها نقل شده بود : از امام حسن عسكري ( ع ) فرزندي  تولد خواهد يافت كه تخت و كاخ جباران و ستمگران را واژگون خواهد كرد و عدل و داد را جانشين ظلم و ستم ستمگران خواهد نمود . در احاديثي كه بخصوص از پيغمبر ( ص ) رسيده بود ، اين مطلب زياد گفته شده و به گوش زمامداران رسيده بود   در اين زمان يعني هنگام تولد حضرت مهدي ( ع ) ، معتصم عباسي  ، هشتمين خليفه عباسي   ، كه حكومتش از سال 218هجري آغاز شد ، سامرا ، شهر نوساخته را مركز حكومت عباسي   قرار داد اين انديشه - كه ظهور مصلحي پايه هاي حكومت ستمكاران را متزلزل مي نمايد و بايد از تولد نوزادان جلوگيري كرد ، و حتي مادران بيگناه را كشت ، و يا قابله هايي را پنهاني به خانه ها فرستاد تا از زنان باردار خبر دهند - در تاريخ نظايري دارد . در زمان حضرت ابراهيم ( ع ) نمرود چنين كرد . در زمان حضرت موسي ( ع ) فرعون نيز به همين روش عمل نمود . ولي خدا نخواست . همواره ستمگران مي خواهند مشعل حق را خاموش كنند ، غافل از آنكه ، خداوند نور خود را تمام و كامل مي كند ، اگر چه كافران و ستمگران نخواهند در مورد نوزاد مبارك قدم حضرت امام حسن عسكري ( ع ) نيز داستان تاريخ به گونه اي   شگفت انگيز و معجزه آسا تكرار شد   امام دهم بيست سال - در شهر سامرا - تحت نظر و مراقبت بود ، و سپس امام يازدهم ( ع ) نيز در آنجا زير نظر و نگهباني حكومت به سر مي برد به هنگامي كه ولادت ، اين اختر تابناك ، حضرت مهدي ( ع ) ، نزديك گشت ، و خطر او در نظر جباران قوت گرفت ، در صدد بر آمدند تا از پديد آمدن اين نوزاد جلوگيري كنند ، و اگر پديد آمد و بدين جهان پاي  نهاد ، او را از ميان بردارند   بدين علت بود كه چگونگي احوال مهدي   ، دوران حمل و سپس تولد او ، همه و همه ، از مردم نهان داشته مي شد ، جز چند تن معدود از نزديكان ، يا شاگردان و اصحاب خاص امام حسن عسكري ( ع ) كسي او را نمي ديد . آنان نيز مهدي  را گاه بگاه مي ديدند ، نه هميشه و به صورت عادي.

 

شيعيان خاص ، مهدي ( ع ) را مشاهده كردند
در مدت 5 يا 4 سال آغاز عمر حضرت مهدي  كه پدر بزرگوارش حيات داشت ، شيعيان خاص به حضور حضرت مهدي ( ع) مي رسيدند   از جمله چهل تن به محضر امام يازدهم رسيدند و از امام خواستند تا حجت و امام بعد از خود را به آنها بنماياند تا او را بشناسند ، و امام چنان كرد   آنان پسري را ديدند كه بيرون آمد ، همچون پاره ماه ، شبيه به پدر خويش . امام عسكري فرمود : " پس از من ، اين پسر امام شماست ، و خليفه من است در ميان شما ، امراو را اطاعت كنيد ، از گرد رهبري او پراكنده نگرديد ، كه هلاك مي شويد و دينتان تباه مي گردد . اين را هم بدانيد كه شما او را پس از امروز نخواهيد ديد ، تا اينكه زماني دراز بگذرد . بنابراين از نايب او ، عثمان بن سعيد ، اطاعت كنيد " . و بدين گونه ، امام يازدهم ، ضمن تصريح به واقع شدن غيبت كبري ، امام مهدي را به جماعت شيعيان معرفي فرمود ، و استمرار سلسله ولايت را اعلام داشت .يكي  از متفكران و فيلسوفان قرن سوم هجري كه به حضور امام رسيده است ، ابو سهل نوبختي مي باشد باري ، حضرت مهدي ( ع ) پنهان مي زيست تا پدر بزرگوارش حضرت امام حسن عسكري   در روز هشتم ماه ربيع الاول سال 260هجري ديده از جهان فرو بست . در اين روز بنا به سنت اسلامي ، مي بايست حضرت مهدي بر پيكر مقدس پدر بزرگوار خود نماز گزارد ، تا خلفاي ستمگر عباسي جريان امامت را نتوانند تمام شده اعلام كنند ، و يا بد خواهان آن را از مسير اصلي منحرف كنند ، و وراثت معنوي  و رسالت اسلامي و ولايت ديني را به دست ديگران سپارند . بدين سان ، مردم ديدند كودكي همچون خورشيد تابان با شكوه هر چه تمامتر از سراي امام بيرون آمد ، و جعفر كذاب عموي خود را كه آماده نماز گزاردن بر پيكر امام بود به كناري زد ، و بر بدن مطهر پدر نماز گزارد

 


ضرورت غيبت آخرين امام
 بيرون آمدن حضرت مهدي ( ع ) و نماز گزاران آن حضرت همه جا منتشر شد كارگزاران و ماموران معتمد عباسي به خانه امام حسن عسكري (ع ) هجوم بردند، اما هر چه بيشتر جستند كمتر يافتند ، و در چنين شرايطي بود كه براي بقاي   حجت حق تعالي ، امر غيبت امام دوازدهم پيش آمد و جز اين راهي براي حفظ جان آن " خليفه خدا درزمين " نبود ، زيرا ظاهر بودن حجت حق و حضورش در بين مردم همان بود و قتلش همان . پس مشيت و حكمت الهي  بر اين تعلق گرفت كه حضرتش را از نظرها پنهان نگهدارد ، تا دست دشمنان از وي  كوتاه گردد ، و واسطه فيوضات رباني ، بر اهل زمين سالم ماند . بدين صورت حجت خدا ، هر چند آشكار نيست ، اما انوار هدايتش از پس پرده غيبت راهنماي مواليان و دوستانش مي باشد . ضمنا اين كيفر كردار امت اسلامي است كه نه تنها از مسير ولايت و اطاعت امير المؤمنين علي   ( ع ) و فرزندان معصومش روي بر تافت ، بلكه به آزار و قتل آنان نيز اقدام كرد ، و لزوم نهان زيستي آخرين امام را براي حفظ جانش سبب شد در اين باب سخن بسيار است و مجال تنگ ، اما براي   اينكه خوانندگان به اهميت وجود امام غايب در جهان بيني تشيع پي برند ، به نقل قول پروفسور هانري كربن - مستشرق فرانسوي - در ملاقاتي كه با علامه طباطبائي داشته ، مي پردازيم :" به عقيده من مذهب تشيع تنها مذهبي است كه رابطه هدايت الهيه را ميان خدا و خلق ، براي هميشه ، نگهداشته و بطور استمرار و پيوستگي  ولايت را زنده و پابر جا مي دارد ... تنها مذهب تشيع است كه نبوت


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 17 مهر 1392برچسب:, | 16:18 | نویسنده : مهدي مهدوي |
 

مرگ به خاطر نینتندو
«جنیفر استرنج» زن 28 ساله‌ای اهل ساکرامنتوی کالیفرنیا بود. در سال 2007 جنیفر برای برنده شدن در مسابقه‌ای که جایزه آن یک بازی نینتندو بود باید مقدار زیادی آب را بدون وقفه می‌نوشید. با نوشیدن بیش از اندازه آب، بدن دچار مسمومیت می‌شود چرا که در این مواقع، تعادل طبیعی الکترولیت‌ها در بدن به هم خورده و این مسئله باعث اختلال در عملکرد مغز و در نهایت مرگ می‌شود. جنیفر نیز بر اثر مسمومیت با آب در همان لحظه جان خود را از دست داد.
مرگ احمقانه
«گری هوی» یکی از مشهورتین حقوقدانان و وکلای تورنتو به حساب می‌آمد اما موضوعی که باعث شد تا در سراسر دنیا به شهرت برسد، چگونگی مرگش بود. یک روز گری به همراه همکارانش در مرکز قضایی تورنتو جمع شده بودند که صحبت از ایمنی پنجره‌های ساختمان پیش آمد، در این زمان گری برای اینکه ثابت کند شیشه‌های به کار رفته نشکن هستند خود را به شدت به شیشه کوبید. در این زمان شیشه شکسته و او از طبقه بیست‌وچهارم به پایین سقوط کرد. البته او قبلاً هم چندین بار این کار را انجام داده بود اما هرگز دچار آسیب‌دیدگی نشده بود. برای این مرگ غیرعادی و عجیب در سال 1996 به هوی، جایزه «داروین» داده شد. این جایزه به کسانی داده می‌شود که بر اثر یک اشتباه احمقانه جان خودشان را از دست می‌دهند.
مرگ برای اثبات ادعا
«کلمنت والاندیگهام» سیاستمدار و حقوقدانی اهل اوهایو بود. در سال 1871 و زمانی که کلمنت 50 سال داشت، برای دفاع از مردی به نام «توماس مک‌گیهان» راهی دادگاه شد. توماس ادعا می‌کرد که مقتول در درگیری خودش به پایش شلیک کرده و مرده است. به همین خاطر کلمنت تصمیم گرفت تا همین نمایش را در دادگاه اجرا کند و صحنه‌ای را که موکلش تعریف کرده بود، بازسازی کند. کلمنت گمان می‌کرد اسلحه‌ای که در اختیار او قرار داده شده، خالی است اما اسلحه گلوله داشت و در زمان اجرای بازسازی صحنه، کلمنت واقعاً به پای خودش شلیک کرد، خونریزی پای کلمنت آنقدر شدید بود که چند لحظه پس از این اتفاق و قبل از رسیدن به بیمارستان، جان خود را از دست داد. در دادگاه بعد توماس نیز از اتهام قتل تبرئه شده و آزاد شد.
مرگ به خاطر گرسنگی
«کورت گودل» یک ریاضیدان و فیلسوف اتریشی بود. او در 33 سالگی برای گریز از جنگ جهانی دوم به آمریکا مهاجرت کرده و در همان‌جا ازدواج کرد.
در سال 1978 و زمانی که 72 داشت، همسرش به شدت بیمار شده و راهی بیمارستان شد. مدت زمان بستری شدن همسر کورت کمی طولانی شد. کورت هم در آن زمان از بیماری پارانویای شدید رنج برده و به غیر از غذایی که همسرش پخته باشد، غذای دیگری نمی‌خورد.
در مدت زمانی که همسر آقای ریاضیدان در بیمارستان به سر می‌برد او آنقدر از خوردن و آشامیدن امتناع کرد که بالاخره بر اثر گرسنگی در خانه‌اش از دنیا رفت.
مرگ با پوست پرتقال
در سال 1911 «بابی لیچ» موفق شد قایقی شبیه به بشکه بسازد و به وسیله آن به سلامت از آبشار نیاگارا عبور کند. او دومین نفر در دنیا بود که توانست به سلامت از نیاگارا بگذرد و به همین خاطر بود که در دنیا به شهرت رسید.
این کار بابی درست در زمانی بود که بسیاری از کسانی که برای عبور از نیاگارا تلاش کرده بودند هرگز بازنگشته بودند و به همین خاطر لقب «بابی جسور» به او داده شد اما همین بابی جسور که کاری غیرممکن انجام داده و از خطرناک‌ترین آبشار دنیا به سلامت گذشته بود، بر اثر اتفاقی بسیار کوچک و پیش‌پا افتاده جان خود را از دست داد. یک روز که او در حال عبور از یک خیابان در نیوزلند بود. پایش را روی یک پوست پرتقال گذاشته و لیز خورد. بابی آنقدر به شدت زمین خورد که استخوان‌های پایش از چند ناحیه مختلف شکست. شکستگی پایش آنقدر بد بود که پزشکان مجبور به قطع کردن پای او شدند. همین قطع کردن پا باعث شد تا زخم پای بابی عفونی شده و بالاخره چند روز بعد در اثر قانقاریا درگذشت.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 17 مهر 1392برچسب:, | 16:14 | نویسنده : مهدي مهدوي |

اینکه پروکاریوت‌ها و یا یوکاریوت‌ها کدام یک زودتر بر روی کره زمین ظاهر شده‌اند، کاملاً مشخص نیست. اما مطالعات تفاوت‌های ژنتیکی بین یوباکتری ها، آرکی‌باکتریها و یوکاریوتها نشان می‌دهد که هر سه گروه از دنیای مشترکی مشتق شده‌اند. شکل باکتری‌ها بر اساس شکل به ۶ گروه تقسیم می‌شود. پنج گروه اول را باکتریهای پست و گروه ششم را باکتری‌های عالی گویند.


موضوعات مرتبط: زيست شناسي ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 16 مهر 1392برچسب:, | 15:51 | نویسنده : مهدي مهدوي |
   
بسیاری این شایعه را تکرار می‌کنند که مغز انسان آن‌قدر بزرگ و پیچیده است که هر قدر هم از آن استفاده شود،‌ باز فقط ده درصد از آن به کار گرفته می‌شود و 90 درصد بقیه بدون استفاده می‌ماند. آیا این شایعه درست است؟

 شاید شما هم تا به حال این جمله را شنیده باشید که آدم‌ها فقط از 10 درصد مغزشان استفاده می‌کنند. خیلی‌ها از این جمله برای نشان دادن بزرگی و توانمندی‌های مغز انسان استفاده می‌کنند و با تاکید هم می‌گویند که هر‌قدر هم که از مغزت استفاده کنی، باز 90 درصد آن بدون استفاده می‌ماند. اما چه‌قدر این ادعا درست است؟
به گزارش لایفز لیتل میستریز، ریشه این شایعه مشخص نیست و کسی نمی‌داند که از کجا آمده است. اما نتیجه تحقیقات روشن است: تصاویری که از مغز گرفته شده، به وضوح نشان می‌دهد که ما از اکثریت مغز خود استفاده می‌کنیم. البته همان‌طور که انسان به طور همزمان از همه ماهیچه‌های بدنش استفاده نمی‌کند، در هر لحظه تمامی بخش‌های مغز با هم مشغول فعالیت نیستند.
از سوی دیگر، از دیدگاه فرگشتی هم که به این ادعا نگاه کنیم، به نظر بی‌معنا می‌رسد، در مورد سایر اندام‌های بدن،‌ مثل قلب، ریه‌ها یا کبد، انسان تنها از 10 درصد آن‌ها استفاده نمی‌کند،‌ پس چرا باید در مورد مغز جریان متفاوت باشد و فقط از 10 درصد از مغزش استفاده کند؟ شاید کسانی که با این که خوب می‌دانند حرف چه کسی قابل اعتماد‌تر است، ‌اما باز چنین شایعه‌هایی را دنبال می‌کنند و تکرار می‌کنند، خودشان فقط از 10 درصد از مغزشان استفاده می‌کنند!


موضوعات مرتبط: رياضي ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 16 مهر 1392برچسب:, | 15:19 | نویسنده : مهدي مهدوي |
 
گسل يک تکه شکستگى که بين دو تکه يا قسمتى ازسنگ قرار دارد.
گسلها  توانايى  حرکت بين قطعات را دارند. اين تحرک ممکن است بسيار سريع رخ دهد(زلزله)يا بسيار آرام رخ دهد(خزش قطعات) دامنه حرکت گسلها بصورت مرتب از چند ميليمتر تا هزاران کيلومتر است.
بيشتر گسلها در طول زمان زمين شناسى پى در پى در حال جابجائى و تغييرمکان هستند.گسل بصورت عمودى يا افقى ودر بعضى موارد بصورت زاويه اى ظاهر ميشود .
اقسام گسل:
گسل نرمال:در اين نوع گسل قطعه بالاتر به سمت پائين فرو رفتگى و سر خوردگى دارد و در زمان پاسخگوئى و واکنش روى داده است.نمونه بارز اين گسل در غرب ايالت متحده وجود داردو رنج توسعه آن موازى با طول تيغه اقيانوسى است .
گسل تراستى: (فشارى) عکس گسل قبلى است يعنى تيغه يا لبه بالائى گسل به سمت بالا حرکت کرده است که نمونه بارز اين گسل در کشور ژاپن است.

گسلهاى استريک(چپ گرا-راست گرا)زمانيکه در يک گسل بلاکهاى آن يا قطعات جداشده آن به دو سمت متفاوت حرکت کنند (چپ يا راست) گسل سان آندرياس

نمونه بارزاين  از يک گسل راست گرا ميباشد

..


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 15 مهر 1392برچسب:, | 17:39 | نویسنده : مهدي مهدوي |

باکتری‌ها هستهی سازمان یافته ندارند و DNA و پروتئینهای همراه آن درون ناحیهٔ هسته مانندی با نام ناحیه نوکلئوتیدی قرار گرفته‌اند و اجزای سلولی آنها در سیتوپلاسم پراکنده‌اند. کروموزمهای غیر مشابه و جداگانه در آنها وجود ندارد. در باکتری‌ها، واکوئل دیده نمی‌شود. بیشتر آنها بدون کلروفیل هستند و دگرگشت (متابولیسم) خود را از راه شیمیوسنتز انجام می‌دهند. باکتری ها به دلیل اینکه هسته سازمان یافته و مشخصی ندارند میوز و میتوز و تولید مثل جنسی نمی‌کنند.تنها نوع تقسیم سلولی در آنها تقسیم دوتایی است که آن نیز پس از همانندسازی و مضاعف شدن کروموزوم ها صورت میگیرد.


موضوعات مرتبط: زيست شناسي ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 15 مهر 1392برچسب:, | 15:52 | نویسنده : مهدي مهدوي |
 
جهت آشنایی با کالریمتر یا گرماسنج روی لینک زیر کلیک کنید و گام به گام با گرماسنج آشنا شوید.


برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 13 مهر 1392برچسب:, | 16:16 | نویسنده : مهدي مهدوي |



واکوئل

واکوئل بيش از 90 درصد از حجم سلول بالغ گياهي را اشغال مي کند . واکوئل را غشايي به نام تونوپلاست احاطه مي کند. درون واکوئل مواد آلي و معدني مانند قند ، پروتئين ، اسيدهاي آلي مانند فسفاتيد ، تانن ، رنگدانه ، فلاوونوئيد و اکسالات کلسيم وجود دارد . برخي مواد درون واکوئل مثل تانن و پروتئين سخت حتي بلوري هستند .

سلول مريستمي واکوئل بسيار کوچکي دارد .با رشد و تمايز سلول واکوئلها بزرگ شده و به هم متصل مي گردند. در سلول پارانشيمي بالغ ، واکوئل بزرگي در وسط سلول ديده مي شود که لايه نازکي از سيتوپلاسم آن را احاطه مي کند .با اسيب ديدن سلول در نزديکي محل زخم ، سلولها فعاليت ميتوزي را آغاز مي کنند و واکوئلها تقيسم شده کاهش مي يابند (شولز، 1988) .

در اثر حمله حشرات سلولهاي پارانشيمي هيپرتروفي شده ، توده سيتوپلاسم افزايش حجم مي يابند و حجم واکوئل کاهش مي يابد (چزن ،فان ،1988).

اگر بيش از يک واکوئل در سلول باشد به آن واکوئوم (vacoume) مي گويند . در مورد منشاء واکوئل ، نظرات مختلفي ارائه شده است :

1. واکوئل از پيش واکوئل ها ايجاد مي گردد و بعد از تقسيم سلول به سلولهاي دختر ، شکافته شده و تعدادي واکوئل به وارد هر سلول دختر مي گردد .

2. در نواحي خاصي از سيتوپلاسم آب جمع مي گردد . با غشايي محصور مي گردند.

3. واکوئل از کيسه هاي گلژي منشاء مي گيرند .

4. از اتساع سييترهاي شبکه اندوپلاسمي يا کيسه هاي آن منشاء مي گيرند.

اعمال واکوئل عبارت است از : تنظيم آب و محتويات سلول ، تنظيم اسمزي و ذخيره و هضم ، همچنين شرکت فعال در متابوليسم سلول ( مارتي ، 1980) .

واکوئل انزيم گوارشي دارد که متابولیت و اجرای سیتوپلاسمی را تجزیه می کند . فعالیت هیدرولیتیک واکوئل مشابه لیزوزم در سلولهای جانوری است . آنزیمهای گوارشی واکوئل از شبکه آندوپلاسمی و دستگاه گلژی گرفته می شوند و توسط وزیکولها به واکوئل منتقل می گردند . در طول عمر سلول مقدار آنزیم تغییر می کند و در سلولهای مختلف ، به مقادیر مختلفی تولید می گردد .برخی از واکوئلها اصلاً آنزیم گوارشی ندارند و در برخی موارد شروع هضم مواد در شبکه آندوپلاسمی صورت می گیرد .
نگاه کلی
بررسی انواع مختلفی از بافتها نشان می‌دهد که بخشی از سیتوپلاسم بویژه در یاخته‌های گیاهی بوسیله اندامک حجیمی که آن را واکوئل می‌نامند پر شده است. مجموعه واکوئلهای هر یاخته ، دستگاه واکوئلی را تشکیل می‌دهد که آن را در مقایسه با کوندریوزومها (مجموع میتوکندریها) و پلاستیدوم (مجموع پلاستها) واکوئم می‌نامند. ممکن است واکوئلها 80 تا 90 درصد حجم یاخته‌ای را پر کنند و سیتوپلاسم را به صورت لایه نازکی در کناره‌های یاخته باقی گذارند.

اولین گزارش در مورد واکوئلها بیشتر بر روی ویژگی شفاف بودن این اندامکها تکیه داشت و نام واکوئل از کلمه لاتین واکوئوس (فضای خالی) با این دید ابداع شد که واکوئل حفره یاخته‌ای کم و بیش غیر فعال است. در سالهای اخیر ، پویایی و اهمیت تبادلهای واکوئلی به اثبات رسیده و واکوئلها به عنوان یکی از اندامکهای فعال یاخته‌ای منظور شده‌اند.



تفکیک یا جدا سازی واکوئلی

عده زیادی از پژوهشگران واکوئلها را به صورت حفره‌های آبکی که از تورم بخشهای کلوئیدی
سیتوپلاسم بوجود آمده‌اند، در نظر می‌گیرند. برخی دیگر آنها را نتیجه آبکی شدن محتوای بخشهایی از شبکه آندوپلاسمی دانسته‌اند. پس از پژوهشهای دووری مشخص شد که واکوئلها تشکیلات ساده موقتی نیستند، بلکه از بخشهایی مستقل و پایدار یاخته‌ای هستند. وی با پلاسمولیز یاخته‌ها در شرایط کم و بیش نامناسب موفق به تخریب سیتوپلاسم و حفظ واکوئلها شد.

این تجربه را تفکیک یا جداسازی واکوئلی می‌نامند که موجب بدست آمدن حفره‌هایی شد که برای چند روز ویژگیهایی


برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : پنج شنبه 13 مهر 1392برچسب:, | 15:31 | نویسنده : مهدي مهدوي |
 
دانشمندان امیدوارند با شناسایی الگوی پیچیده گل کلم بتوانند مکانیسم‌های بیولوژیکی و فیزیکی مؤثر در رشد سبزیجات را بهتر درک کنند.

به گزارش ایسنا، محققان موفق به کشف یک فرمول ریاضی برای توصیف فرایند شکل‌گیری الگوهای پیچیده گل کلم به عنوان یک الگوی فراکتال شدند.

ساختار فراکتال الگویی را توصیف می‌کند که طبق آن زمانی که یک بخش کوچک از الگو برداشته می‌شود، این بخش، تقریبا مشابه ساختار کامل است؛ در حقیقت جزئی از یک تصویر در کل آن تکرار می‌شود.

در طبیعت، ابرها، رعد و برق، بلورها، دانه‌های برف، کوه‌ها و حتی رگ‌های خونی بدن نمونه‌هایی از الگوی فراکتال هستند.

اگرچه خواص فراکتال‌ها مانند شکل و اندازه مورد مطالعه دقیق قرار گرفته، اما اطلاعات کمی از نحوه شکل‌گیری این ساختارهای پیچیده به دست آمده است.

محققان از پنج دانشگاه اسپانیا، فرانسه و بلژیک مطالعه گسترده‌ای را برای بررسی نحوه شکل‌گیری ساختار فراکتال آغاز کرده و در گام نخست فیلم‌های نازکی را با استفاده از تکنیک رسوب شیمیایی فاز بخار (CVD) رشد دادند.

با کمک فرایند CVD، فیلم‌ها در شکلی مشابه الگوهای پیچیده گل کلم رشد پیدا کردند و محققان قادر به توصیف نحوه شکل‌گیری الگوهای شبه گل کلمی شدند.

نتایج این تحقیق در مجله Physics منتشر شده است.

موضوعات مرتبط: رياضي ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : شنبه 13 مهر 1392برچسب:, | 15:23 | نویسنده : مهدي مهدوي |

   
دنیای اقتصاد: بشر امروز مدام در اضطراب و تشویش به سر مي‌برد. انبوه رسانه زندگی ما را تغییر داده است. در شب یلدای امسال نسل ما، مثل دو-سه نسل قبل نیست که پا زیر کرسی دراز کند و انار و شب‌چره بخورد و به داستان‌هاي مادربزرگ‌ها گوش‌دهد. احتمالا دهه شصتی‌ها و دهه هفتادی‌ها، شب چله پای شبکه‌هاي اجتماعی مشغول کامنت گذاشتن هستند یا فیلم تماشا مي‌کنند.
 
در همین تهران خودمان، ما همیشه دلیلی برای ترس داریم. وقتی از عابر بانک پول می‌گیریم، نگرانیم که کسی از پشت سر زورگیری کند، چون همیشه در صفحات حوادث درباره زورگیری‌ها مي‌شنویم. وقتی می‌خواهیم سوار اتومبيل شخصی شویم، نگرانیم که مبادا، یک دفعه مسافران پشت سر چاقویي زیر گلویمان بگذارند، اگر زیر باران در خیابانی خلوت مردی با اضطراب برای سوار شدن به خودرویمان دست بلند کند، هرچند انسان‌دوستی حکم می‌کند پا روی پدال ترمز فشار دهیم، اما این کار را نمی‌کنیم.

آلودگی هوا مي‌تواند سرطان ریه برایمان داشته باشد و قصه پارازیت‌ها هم که مفصل است. از همه اینها بگذریم، زلزله‌اي اهر را مي‌لرزاند، ما نگران گسلی هستیم که از شمال‌غرب جنبیده و ممکن است به ما برسد و... این مصادیق ممکن است از شهری به شهر دیگر، از کشوری تا کشور دیگر فرق کند، اما در تمام دنیای امروز یک چیز مشترک است: «ترس از پایان». اهالی رسانه، چه سینما باشد چه شبکه‌هاي تلويزيوني و... خوب جنس این ترس‌ها را مي‌شناسند. نظریات فراوان و بعضا عجیب و غریبی درمورد پایان جهان وجود دارد، اما به طور کلی 12 نظریه وجود دارد که شکل پایان جهان را در دنیای معاصر رقم مي‌زند:

تغییرات اکولوژی و آب شدن یخچال‌هاي قطب شمال و جنوب


در صورت گرم شدن مفرط کره زمین و آب شدن یخچال‌هاي قطب شمال و جنوب، بسیاری از کشورها به یکباره به زیر آب فرو خواهند رفت. این نظریه تئوری نبوده و از سوی دانشمندان به ثبت رسیده است. تصور کنید که یک سوم تمامی خشکی‌هاي زمین به زیر آب فرو رفته و نسل بسیاری از جانداران، درختان و حشرات ازبین خواهد رفت. در صورت بروز چنین اتفاقی، دیگر جای کافی برای زندگی بشریت در کره خاکی نخواهد بود.

سوراخ شدن لایه ازن

در دوران مدرسه، به یاد داریم که به ما آموختند که اطراف زمین را لایه ازن تشکیل داده که این لایه، کره زمین را از تشعشعات رادیواکتیو حفظ مي‌كند. این تشعشعات به فراوانی در فضا یافت مي‌شود، ولی تنها مقدار ناچیزی از آن به سطح زمین برخورد مي‌کنند. انسان‌ها با اینکه مي‌دانند استفاده از برخی محصولات به لایه ازن صدمه مي‌زند، اما با بی‌توجهی به این اخطارها، به استفاده از این مواد ادامه مي‌دهند. سوراخ‌هاي لایه ازن روز به روز در حال بزرگ‌تر شدن بوده و آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که اگر این لایه از بین رود، چه بلایی بر سر کره خاکی خواهد آمد؟ بلی، پرتوهای رادیواکتیو خورشید هر جانداری را نابود خواهند کرد.

برخورد اجسام کهکشانی با کره زمین


برخورد اجسام کهکشانی با کره زمین یکی از مشهورترین تئوری‌هاي موجود در مورد پایان دنیا مي‌باشد. بسیاری بر این عقیده هستند که نسل دایناسورها نیز به دلیل برخورد شهاب سنگ‌ها با زمین منقرض شد. بدین‌صورت ممکن است که چنین سرنوشتی نیز انتظار ما را بکشد و استخوان‌های ما در قرن‌هاي آینده به عنوان فسیل، مورد پژوهش و بررسی قرار گرفته شود. تئوری دیگری در همین چارچوب مي‌گوید که برخورد شهاب سنگ بزرگی با زمین، منجر به تکه شدن کره خاکی شده و این تکه‌ها همچون ماه به دور نوار مغناطیسی ستاره‌ها و یا سیارات دیگری خواهند گشت.

خاموش شدن خورشید
چندی پیش یک فیلم بر اساس این نظریه ساخته شد. این تئوری کاملا صحیح بوده و به اثبات رسیده است، فقط باید این نکته را در نظر داشت که چنین اتفاقی حدود 10 میلیارد سال دیگر اتفاق خواهد افتاد. به نظر شما، ما شاهد وقوع چنین اتفاقی خواهیم بود؟

حمله آدم فضایی‌ها به کره زمین

کتاب‌ها، افسانه‌ها و فیلم‌هاي بسیار زیادی در مورد حمله موجودات فضایی به کره زمین وجود دارد. آیا موجودات فضایی کره زمین را تسخیر خواهند نمود؟ اثبات و باور چنین نظریه‌اي بسیار سخت بوده، چراکه تا کنون شواهدی در مورد کشف موجودات زنده در فضا به ثبت نرسیده است.

انسان با دستان خودش کره زمین را به نابودی خواهد کشاند
این نظریه از دیگر نظریه‌ها به حقیقت نزدیک‌تر است. برای درک عمیق این مطلب کافی است تا رادیو یا تلويزیون خود را روشن کرده و به اخبار جهان گوش دهید. انفجار در یک منطقه، شروع حملات نظامی در منطقه دیگر، بمباران مردم بی‌گناه و... بدون شک، در صورت بروز جنگ جهانی جدید، ابرقدرت‌ها از سلاح هسته‌اي استفاده خواهند نمود. آغاز جنگ هسته‌اي کره زمین را به چرنوبيل(حادثه انفجار نیروگاه هسته‌اي چرنوبیل در کشور اوکراین و در سال 1986 میلادی رخ داد.) تبدیل خواهد كرد.

آخرالزمان می آید

بسیاری از ادیان از پایان دنیا به آخرالزمان یادمي‌کنند. بر اساس نظریات مذهبی، این فاجعه در صورتی رخ خواهد داد که جهان از گناه اشباع شود. در برخی ادیان این مسئله با ظهور پیامبران و امامان الهی و در برخی ادیان شاهزاده تاریکی‌ها دنیا ر

برچسب‌ها:

ادامه مطلب
تاريخ : شنبه 13 مهر 1392برچسب:, | 15:21 | نویسنده : مهدي مهدوي |
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 39 صفحه بعد
.: Weblog Themes By SlideTheme :.