دانشمندان مؤسسه فناوري جورجيا و دانشگاه اموري در حال کار بر روي پلاکتهاي خون مصنوعي هستند که به لخته شدن سريعتر خون کمک کرده و خونريزي را در افراد داراي زخمهاي خطرناک مانند مجروحان ميدانها جنگ کاهش خواهد داد.
اين محققان موفق به توليد يک ماده زيستي جديد شدهاند که از عملکرد پلاکتهاي خوني که به لخته شدن خون کمک کرده، تقليد ميکند.
به گفته محققان در نشست سالانه پيشرفتهاي علمي آمريکا، اين پلاکتهاي مصنوعي در آزمايشات بر روي حيوانات، کار پلاکتهاي طبيعي را تکميل کرده، زمان لخته شدن را تا 30 درصد افزايش و خونريزي را تا 40 درصد کاهش دادند.
اين پلاکتهاي مصنوعي قابل خشک و منجمد کردن بوده و کارکنان ارتش ميتوانند آنها را به ميدانهاي جنگ برده و براي کاهش خونريزي و ارتقاي شانس زنده ماندن سربازان آسيب ديده به آنها تزريق کنند.
اگرچه به گفته محققان، پژوهشهاي بيشتر براي آزمايش پلاکتهاي مصنوعي در انسان و توليد فناوري براي انتقال و استفاده از آن در ميدان جنگ مورد نياز است.
اين پلاکتها پس از تزريق در بدن در جريان خون گردش کرده و پس از رسيدن به زخم کار خود را آغاز ميکنند. در آنجا اين پلاکتها با همان پروتئينهايي که منجر به آغاز فرآيند طبيعي لختهسازي خون در بدن شده، فعال ميشوند.
از آنجايي که اين پلاکتها بطور خودکار جاي زخم را پيدا ميکنند، نيازي به جستجو براي آنها نيوده و از اين رو براي جراحتهاي داخلي بسيار مفيد است.
هنوز مشخص نيست که اين پلاکتها تا چه زمان در بدن دوام دارند؛ اما اگر براي يک دوره کوتاه نيز مقاومت کنند، ميتوانند به شکل پيشگيريکننده در زمان بروز آسيب و زخم مورد استفاده قرار بگيرد.
محققان اميدوارند بتوانند نوعي پلاکت مصنوعي طراحي کنند که بتواند فرآيند التيام زخم را با انتشار علائم شيميايي خاص هدايت کرده و اثر زخم را کاهش دهد.
به گفته محققان اين دستگاه ممکن است طي سه تا پنج سال آينده در دسترس قرار دهد.
موضوعات مرتبط: زيست شناسي ، ،
برچسبها:
باید پس از خواندن سوال در عرض فقط 5 ثانیه به آن جواب درست را بدهید در پایان تعداد پاسخهای درست شما ضرب در 10 میشود و میزان آی کیو شما را نشان میدهد (آسانی سوالات شما را گول نزند !!!).
1- بعضی از ماهها 30 روز دارند بعضی 31 روز چند ماه 29 روز دارد؟
2- اگر دکتر به شما 3 قرص بدهد و بگوید هر نیم ساعت 1 قرص بخور چقدر طول میکشد تا تمام قرصها خورده شود؟
3- من ساعت 8 شب به رختخواب رفتم و ساعتم را کوک کردم که 9 صبح زنگ بزند وقتی با صدای زنگ ساعت از خواب بیدار شدم چند ساعت خوابیده بودم؟
4- عدد 30 را به نیم تقسیم کنید وعدد 10 را به حاصل آن اضافه کنید چه عددی به دست می آید؟
5- مزرعه داری 17 گوسفند زنده داشت تمام گوسفند هایش به جز 9 تا مردند چند گوسفند زنده برایش باقی مانده است؟
6- اگر تنها یک کبریت داشته باشید و وارد یک اتاق سرد و تاریک شوید که در آن یک بخاری نفتی یک چراغ نفتی و یک شمع باشد اول کدامیک را روشن میکنید؟
7- فردی خانه ای ساخته که هر چهار دیوار آن به سمت جنوب پنجره دارد خرسی بزرگ به این خانه نزدیک میشود این خرس چه رنگی است؟
8- اگر 2 سیب از 3 سیب بردارین چند سیب دارید؟
9- حضرت موسی از هر حیوان چند تا با خود به کشتی برد؟
10- اگر اتوبوسی را با 43 مسافر از مشهد به سمت تهران برانید و در نیشابور 5 مسافر را پیاده کنید و 7 مسافر جدید را سوار کنید و در دامغان 8 مسافر پیاده و 4 نفر را سوار کنید و سرانجام بعد از 14 ساعت به تهران برسید حالا نام راننده اتوبوس چیست؟
ارزیابی تست براساس تعداد جوابهای نادرست سطح هوش
7تا و بیشتر دانش اموز دبستان
6 تا دانش اموز دبیرستان
5 تا دانشجو
2-3 استاد دانشگاه
1 مدیران ارشد
پاسخ تست ها
1- تمام ماهها حداقل 29 روز را دارند
2- یک ساعت (شما یک قرص را در ساعت 1 و دیگری را درساعت 1/5 و بعدی را در ساعت 2 می خورید)
3- ساعت کوکی نمیتواند شب و روز را تشخیص دهد پس به اولین ساعت 9 که برسد زنگ میزند که
ساعت 9 شب است
4- حاصل 70 است ( تقسیم بر نیم معادل ضرب در 2 است)
5- او 9 گوسفند خواهد داشت
6- کبریت
7- سفید چون خانه ای که هر چهار دیوارش رو به سمت جنوب پنجره داشته باشد باید در نوک قطب جنوب باشد
8- همان2 سیب
9- هیچ( حضرت نوح بود نه حضرت موسی)
10- خوب خودتونید دیگه( نام خودتان)
موضوعات مرتبط: رياضي ، ،
برچسبها:
برای دانلود و استفاده از کتب درسی می توانید به آدرس زیر که پایگاه الکترونیکی چاپ وتوزیع کتب درسی است مراجعه فرمایید.
برچسبها:
میتنر که متولد 1878/1257 در وین، اتریش بود، به عنوان یک فیزیکدان هستهای موفق شد شکافت هستهای را کشف و تشریح کند. نتیجه تلاش او مقدمه تولید بمب اتم را فراهم کرد؛ اما داستان زندگی او کلاف درهمپیچیدهای از تبعیض جنسیتی، سیاست و نژادپرستی بود.
میتنر پس از دریافت مدرک دکترای خود از دانشگاه وین به برلین آمد و همکاری با اوتو هان را شروع کرد. این دو رابطه کاری خود را برای بیش از 30 سال حفظ کردند. پس از آنکه آلمان نازی در سال 1938/1317 اتریش را به خود الحاق کرد، میتنر که یهودی بود به استکهلم در سوئد رفت و طی مکاتبات و جلسات مخفیانه با هان کار روی فرضیه شکافت هستهای را ادامه داد.
آزمایشهای هان نشان میدادند باید شکافت هستهای حقیقت داشته باشد؛ اما او از تشریح آن عاجز بود. در نهایت این میتنر و خواهرزادهاش بودند که توانستند فرضیه را آماده کنند.
هان نتایج پژوهش خود را بدون اینکه نامی از میتنر ببرد، منتشر کرد؛ البته عدهای معتقدند که میتنر میدانست و درک میکرد که این پنهانکاری علمی به دلیل وجود نازیها در آلمان بوده است.
لوین سایم که زندگینامه میتنر را نوشته، میگوید: «نبودن نام او در این مقالات باعث شد سهمی در تئوری شکافت هستهای نداشته باشد».
نکته دیگر جنسیت میتنر بود. او همان سالها در نامه به دوستی نوشت: «زن بودن در سوئد، گناه بزرگی است». یکی از اعضای کمیته نوبل کاملا عامدانه تلاش کرد او را کنار بگذارد و در نهایت جایزه نوبل شیمی سال 1944/1323 برای شکافت هستهای بهتنهایی به هان رسید.
سایم میگوید: «همکاران میتنر مانند نیلز بوهلر به خوبی میدانستند که او نقش مؤثری در کشف شکاف هستهای داشته؛ اما نبودن نام او در مقاله اولیه و عدم دریافت جایزه نوبل، باعث شد او کاملا نادیده گرفته شود».
میتنر در سال 1968/1349 در کمبریج، انگلستان درگذشت.
موضوعات مرتبط: شيمي ، فيزيك ، ،
برچسبها:
امروزه هم نیوتون و هم لایبنیتس را برای اختراع یا کشف دیفرانسیل و انتگرال ارج مینهند.
نیوتون که چهار سال بزرگتر از لایبنیتس بود، در حال طراحی دیفرانسیل و انتگرال خود به مدت طولانیتری از لایبنیتس بود و چند نمونه از مقالاتش را در اختیار جان کولینز (کارمند دولت در لندن) قرار داده بود.
در دهه 1670، نیوتون و لایبنیتس هر دو بر روی نسخههایشان از دیفرانسل و انتگرال کار میکردند. مورخان نامهنگاری تاریخی نیوتون به لایبنیتس را از دیدگاههای مختلف بررسی کردهاند. برخی بر این باورند که نیوتون دوستانه پیشرفت خود را با لایبنیتس در میان گذاشت و دیگران مدعیاند که وی محافظهکار بوده است. با این حال، هنگامی که لایبنیتس مقاله مشهورش را در سال 1684 منتشر کرد، نقش نیوتون را در آن ذکر نکرد. نیوتون که مشغول فعالیت دیگری بود و تا حد زیادی به انتشار علاقهای نداشت، در ابتدا واکنشی نشان نداد، اما در سال 1699 دشمنی این دو آغاز شد.
نیکلا فاتیو دو دوئیه، ریاضیدان نزدیک به نیوتون به طور علنی اعلام کرد که نیوتون نخستین و برای سالهای مدیدی ارشدترین مبدع دیفرانسیل و انتگرال بوده و لایبنیتس دومین مبدعی بود که همه چیز را از وی به ودیعه گرفته است. چهار سال بعد و در سال 1704، نیوتون،Opticks را همراه با De quadratura منتشر کرد. لایبنیتس سالهای بعد به طور گمنامی این آثار را بازبینی کرد و پیغامش در مورد آنها مهربانانه و در عین حال فریبکارانه بود.
وی طوری نوشت که گویی نیوتون را برای کشف شیوهای جایگزین برای آنچه وی پیشتر انجام داده بود، تشویق میکرد، اما به گفته برخی، لایبنیتس حین نامهنگاریاش با نیوتون میدانست که نیوتون 10 سال پیش این موفقیت را صورت داده بود.
پنج سال بعد، در سال 1710 مقاله جان کیل ستارهشناس، نیوتون را کاشف حقیقی دیفرانسیل و انتگرال نامید. کیل مدعی بود که این ریاضیات بعدها توسط لایبنیتس منتشر شد. لایبنیتس به انجمن سلطنتی رفت که ریاست آن را نیوتون بر عهده داشت و به این موضوع معترض شد. نیوتون طی نامهای به انجمن سلطنتی خود را نخستین مبدع خواند و مدتی پس از این موضوع، به طور گمنامی مقالهای را برای گزارش اولیهاش منتشر کرد و آن را به لاتین و فرانسه ترجمه کرد. وی تلاش میکرد خود را اولین مخترع بنامد و از تاریخ خواست که این حقیقت را به خاطر بسپارد.
نیوتون سالها پس از مرگ لایبنیتس در سال 1716، همچنان این هدف را پیگیری میکرد.
منبع: ایسنا
موضوعات مرتبط: شيمي ، ،
برچسبها:
از همان ابتدا علاقه چندانی به سیستم آموزش رسمی از خود نشان نمیداد اما علاقه مفرطی به ریاضیات و علوم داشت. در آن سالها، به نقل از اطرافیانش آلبرت خیلی متوجه اطراف خود نبود، گیج میزد و غرق در افکار و خیالات بود. احتمالاً نخستین بارقههای نظریات اعجابانگیزش باید در همان دوران درخشیده باشد. خودش میگوید راز بینش عمیقاش در نظریهپردازی علمی آن است که از همان دوران کودکی، از کنار هیچ سوال پیشپاافتادهای به همین سادگی نگذشته است. سوالهایی که احتمالاً برای بسیاری از مردم عادی یا حتی جمع کثیری از دانشمندان به پشیزی نیز نمیارزید.
اینشتین پس از فراز و نشیبهای فراوان سرانجام قلههای صعبالعبور ریاضیات و فیزیک را فتح کرد و نظریاتی ارائه داد که سنگ بنای فعالیتهای علمی بسیاری از دانشمندان پس از خود شد. مهمترین نظریه او را میتوان «نظریه نسبیت» دانست.
برچسبها:
هنگامی که در 17 سالگی در دانشگاه پیزا مشغول به تحصیل رشته پزشکی بود، شیفته این مساله شد که چگونه جریان هوا میتواند سبب حرکت آهنگین چلچراغ شود. او وقتی دید چلچراغی در اثرجریان هوا مانند یک آونگ حرکت میکند به وجد آمد. به همین دلیل با ساختن مجموعهای از آونگهای گوناگون به بررسی دقیق این پدیده پرداخت و سرانجام به کشف قوانین جالبی در زمینه حرکت آونگها نائل آمد. اما این تازه آغاز راه بود. مرد جوان پس از پذیرفته شدن مقالهاش در شاخه هندسه از پزشکی به ریاضیات تغییر رشته داد.
او در 22 سالگی کتابی در زمینه هیدروستاتیک (ایستایی مایعات) نوشت. او بعدها به اکتشافات بزرگی در زمینه نجوم، گرانش و... دست زد و نظریات بظاهر موجه و قدرتمندی را به لرزه درآورد و باطل ساخت.
برچسبها:
حدود 350 سال پیش دست به اختراع وسیلهای زد که امروزه یکی از ابزارهای لاینفک زندگی و کسب و کار است. او در 16 سالگی در سال 1642 شروع به کار روی ایده ساخت ماشینی کرد که بتواند چهار عمل اصلی ریاضیات را روی اعداد انجام دهد: ماشین حساب!
پاسکال سرانجام توانست ماشین حسابی مکانیکی بسازد که طی سه، چهار قرن و در بستر ذهنهای خلاق دیگر سرانجام دیجیتالی شد. امروز این وسیله چنان با زندگی ما گره خورده که تصور رایانه یا گوشی هوشمند فاقد ماشین حساب محال به نظر میرسد!
برچسبها:
در قرن سوم پیش از میلاد میزیست. او هنوز در دوران نوجوانی به سر میبرد که به پشتوانه هوش سرشار و کنجکاوی بیبدیل وی به آکادمی افلاطون، به روایتی نخستین دانشگاه جهان غرب راه یافت و همان جا به مدت 20 سال به مطالعه تمام علوم زمان خویش پرداخت. ارسطو که از کودکی مالامال از شور دانستن بود، به پشتوانه دانش بسیار گستردهاش در تمام زمینههای عصر خود، مجموعه گسترده و خارقالعادهای از اطلاعات عرضه کرد که درهای دانش و پژوهش را به روی جمعیت مشتاق فراوانی گشود. امروز ارسطو را یکی از نوادر تاریخ بشری میخوانند و به فضل اشرافش بر تمام دانشهای زمان خود لقب «معلم اول» را به او دادهاند.
برچسبها:
ژوزف لویی گیلوساک شیمیدان مشهور فرانسوی است که برخی از قوانین مربوط به گازها از جمله قانون گیلوساک را کشف نمود. در سال 1802 میلادی، گیلوساک در ضمن مطالعه انبساط گازها ، قانون مهمی پیدا کرد که بیان آن این است: فشار هر گاز محتوی در حجم معین به ازای هر یک درجه سانتیگراد افزایش دما ، به اندازه 273/1 حجم اولیهاش افزایش مییابد. همین قانون را یک فرانسوی دیگر به نام ژاک شارل ، دو سال پیش از آن کشف کرده بود. و از این رو اغلب آن را قانون شارل-گیلوساک مینامند.
گیلوساک بعدها نشان داد که وقتی عناصر گازی با هم ترکیب میشوند، نسبت های حجمی آن ها به صورت اعداد صحیح ساده است. برای مثال، دو قسمت حجمی از هیدروژن با یک قسمت حجمی اکسیژن ترکیب میشوند تا آب به وجود آید.
گیلوساک ، با آنکه یک شیمیدان بود ولی در فیزیک ، هواشناسی وفیزیولوژی هم سهم دارد .اگر چه عمدتا او را بخاطر تجربه هایش در باره گازها به یاد می آوریم، ولی وی ماهیت عنصری گوگرد را مشخص کرد و اولین فردی بود که سدیم و پتاسیم را به روشهای شیمیایی تهیه کرد و اولین کسی بود که بور ر ا جدا کرد.
گیلوساک به پرواز با بالون علاقه داشت ، در واقع او در سال 1804 با بالون تا ارتفاع23000 پا برای نمونه گیری از هوا صعود کرد و این ارتفاع تا سالهای سال به صورت رکود باقی ماند . در یکی از این صعود ها ماجرای جالبی اتفاق افتاد، گیلوساک در پرواز بلندی مجبور شد بسیاری از چیزها را از بالون به بیرون پرتاب کند، تا بالون سبک شده و بتواند اوج بگیرد . یکی از چیزهایی که او به بیرون انداخت صندلی سفید رنگ و قدیمی آشپزخانه بودکه او آن را برای نشستن خود به کار می برد . صندلی در نزدیکی یک دختر روستایی که مشغول چرانیدن گوسفندان در نزدیکی دهکده ای در فرانسه بود، فرود آمد. افراد و کشیش محلی بعد از مباحثه زیاد به این نتیجه رسیدند که این حادثه یک معجزه بوده ، ولی در تعجب بودند که چرا خداوند دارای چنین صندلی فرسوده ای است !
برای دانستن بیشتر درمورد قانون نسبتهای ساده حجمی گیلوساک به ادامه مطلب مراجعه نمائید.
قانون نسبتهای ساده حجمی گیلوساک
موضوعات مرتبط: شيمي ، ،
برچسبها: